Luftvärmepumpen kan ge kyla under sommaren

Använd din luftvärmepump för att kyla ner inomhusluften

Så fort sommarvärmen börjar komma kan det får många bli riktigt varmt inomhus. Så vad har det med värmepumpar att göra? Jo, många värmepumpar gör mer än att bara generera värme under de kallare dagarna på året. Ett flertal modeller kan ställas in så att de arbetar inverterat och generar kyla istället.

Energisnål nedkylning

Till skillnad från en traditionell luftkonditioneringsanläggning arbetar en värmepump snålt även i detta läge så att du inte får en chock när du ser elräkningen. Värmepumpen kyler inte lika extremt som en luftkonditioneringsanläggning, men fullständigt tillräckligt för svenska förhållanden. Genom att den inte torkar ur luften på samma sätt är den här typen av lösning även bättre för hälsan. Ingen förkylning för att temperaturen sjunker för drastiskt.

Hör gärna av dig till oss så presenterar vi några modeller som har denna funktion. Om du redan har en värmepump och inte vet hur man ställer in detta läge är du också välkommen att vända dig till oss så ser vi efter om det är möjligt på din modell och ger dig då instruktioner kring hur du går tillväga eller råd kring andra lösningar för kylning.

Experter på värmepumpar
29 Apr 2022